Mellan Scylla och Charybdis: Lars Anders Johansson och Stina Oscarson startar podcast på Dagens Nyheter

Stina och Lars Anders

Nästa vecka lanseras podcasten Mellan Scylla och Charybdis på Dagens Nyheters webbplats. Upphovsmakare är poeten och musikern Lars Anders Johansson, aktuell med albumet Ligistliv (Lejonkulan 2014) och dramatikern Stina Oscarson, tidigare chef för Radioteatern i Sveriges Radio.

Podcasten kommer att handla om kultur, politik och samhällsfrågor.

 

- Det är mig veterligt en unik svensk podcast såtillvida att den görs av två meningsmotståndare som faktiskt försöker att förstå varandra, säger Stina Oscarson.

 

Till skillnad från de flesta poddar spelas den inte heller in i en steril studiomiljö utan ute i verkligheten. Varje avsnitt kommer att ta sitt avstamp i en kulturupplevelse av något slag, det kan vara en teaterpjäs, en konstutställning eller en konsert, som sedan leder vidare till bredare och förhoppningsvis djupare diskussioner.

 

- Vi kommer att ta oss an svåra ämnen som kulturpolitik, konstens villkor, yttrandefrihet och fattigdom, säger Lars Anders Johansson. Målet är inte att vi skall komma överens, utan att försöka förstå varandra. Och förhoppningsvis ha lite roligt på vägen!

Mellan Scylla och Charybdis släpps på Dagens Nyheters webbplats den 19 februari.

Medverkande: Stina Oscarson och Lars Anders Johansson
I Samarbete med Dagens Nyheter och Ljudbang AB.

10899984_704458866339110_5899369231826749613_o